Vores materialer

Materialer

Vi bruger Gode materialer til vores køkkener og møbler

Her på siden kan du læse meget mere om, hvilke materialer vi bruger til de forskellige dele af vores møbler. Du kan også blive klogere på, hvordan vi laver et køkken i træ i hånden helt fra bunden, blandt andet gennem en af vores how to-videoer.

Vil du vide Mere

Vi viser gerne håndværket og materialerne til vores køkkener og snedkermøbler frem, så du kender kvaliteten, inden vi går i gang med projektet.

Du kan besøge os i vores snedkerværksted i Tvis i Vestjylland. Ønsker du at se et køkken i brug, viser vi gerne køkkenet frem i vores eget hjem. Eller besøge vores showroom på H. C. Ørsteds Vej 10C, 1879 Frederiksberg C. Som har døgnåbnet, Man får en kode ved at udfylde formularen under showroom, så får du sendt en engangs kode på sms.

På videoen kan du se hele processen, når vi laver et håndlavet køkken i holdbare materialer. Det er dog en ældre film, fra dengang hvor vi lavede det i Fyr. Men fremgangs måden, er den samme i dag.

Vi begynder med en dominofræsning og herefter bliver rammen samlet med dominobrikker. Korpus og rammen bliver herefter presset sammen med vores specielle skruetvinger. Herefter bliver korpus pudset, så det er klar til at få grunder og sprøjtemaling.

Og det er kort fortalt, hvordan vi laver et køkken i hånden hos Buchhaves Møbelmageri.

De forskellige træmaterialer i vores køkkener

Alt det indvendige på korpusset af alle vores køkkener, og møbler bliver lavet i 19 mm limede møbelplader. De består af to tynde yderlag af poppelfinér. Mellem de to yderlag er der et lag  lister, der er lavet af smalle strimler af trælameller. De står på højkant mellem yderlagene.

køkken i træ
Møbelplade

Køkken i træ bliver til

Vi begynder med en dominofræsning og herefter bliver rammen samlet med dominobrikker. Korpus og rammen bliver herefter presset sammen med vores specielle skruetvinger. Herefter bliver korpus pudset, så det er klar til at få grunder og sprøjtemaling.

Køkkener
Der domino fræses
Køkkener
Rammen bliver samlet med domino brikker
Køkkener
Ramme med vores special skruetvinger
Køkkener
Ramme og korpus bliver presset sammen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Til sidst skal dit nye køkken eller møbel males

Når vi har samlet korpus og forrammer skal det hele grov og fin pudses, inden køkkenet er klar til grunder.
Vi bruger maling fra Akzo Nobel, da vi har erfaret, at de har den bedste maling til vores omgivelser, materialer og brug.

Du bestemmer helt selv, hvilken farve du ønsker til dit køkken. Vi bruger som standard RAL 9010 glans 40, men du kan få lige den farve, som du ønsker, der vil dog være et tillæg på andre farver.

Køkkener
Korpus bliver pusset klar.
Køkkener
Korpus får første gang grunder

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Alle skuffer og bakker er fingersamlet og i massiv hvidbøg. Du kan dog også vælge andre træsorter, hvis du ønsker. Er skuffer og bakker over 25 cm i bredden, har de softclose fra Blum. Er de under, er det blot almindelige skuffer uden softclose.

Rammen til låger i vores køkkener er lavet i 20 mm massiv Birk, som er en hård træsort. Fyldningen er i 6 mm birkekrydsfiner. Vi laver ikke fylningen til vores køkkener i massivt træ, fordi der er risiko for, at den vil revne. Det undgår vi ved at bruge birkekrydsfiner i fyldningen.

De forskellige elementer og materialer i dit nye køkken

Når vi laver et nyt drømmekøkken til dig.  Vi står altid klar med råd og vejledning, så du får lige det køkken, der passer til dig og dit hjem.

Her er de valg, som du kan overveje for at gøre dit nye køkken unikt og med personlighed:

Lister til låger og skuffer

Vi har flere forskellige slags listetyper til lågerne i dit køkken. De mest brugte er kvadratiske designs, der er helt enkelte med en lige kant. Du kan også vælge designet ’KBH’, der har en lille runding udad, hvilket giver en sød, lille afslutning. En anden model er den såkaldte ’Halv Christian’, der er en lille hulkel med en runding indad.

På de to nederste skuffeforkanter kan du vælge samme type liste som på lågene, men typisk ikke på den øverste skuffe, som kun er 14 cm høj, fordi den er for lille til en liste.

Udvendig eller indvendig sokkel

En anden måde at gøre dit køkken individuelt på er at vælge, om du vil have udvendig eller indvendig sokkel. Ved en indvendig sokkel er selve soklen trukket 5 cm ind under korpus. Ved en udvendig sokkel er sokkel forkanten 10 cm udenpå korpus, den har en KBH fræsning i toppen, ellers glat.

Hængsler kan skabe personlighed eller være skjulte

Vi bruger vores standard, det vi kalder ’ikke-synlige kophængsler’, til køkkener med indvendige låger. De er med softclose og fra Blum. Derudover kan du vælge at få to andre slags hængsler, som er synlige. Den første kalder vi for ’krummelurekant-hængsler’, mens den anden hedder ’klap-hængsler’.

Alt efter hvilke materialer og løsninger du vælger, kommer vores køkkener til at se meget forskellige ud.

tvis køkkener
Køkken klar til afhentning
Rammekøkken
Prøve samling
Tvis køkkener
Køkken monteres

Buchhaves Møbelmageri

Snedker håndlaver køkken i træ

Der hvor Buchhaves Møbelmageri skiller sig ud, er ved at vi ikke er et decideret køkken firma, men et snedkeri, der tilfældigvis laver køkkener i træ. Og foruden køkkener også mange andre slags møbler.

Vi har ikke noget der hedder standard mål. Alle køkkener bliver tillavet så det passer til det enkelte rum og efter kundens ønsker.

Ikke to af vores håndlavede køkkener eller møbler er ens, da vores kunder og deres hjem, jo også er meget forskellige.

Om man vælger køkkener, bademøbel, garderobe eller noget helt andet fra os så bliver det hele snedker håndlavet på samme måde.

Skal vi tage en uforpligtende køkkensnak?

Har du spørgsmål til vores køkkener, materialer eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi har gennem de sidste 24 år specialfremstillet håndlavede køkkener og snedkermøbler til en lang række kunder fra vores snedkerværksted i Tvis.

Vi har derfor stor erfaring og hjælper dig gerne med at få lige det køkken, du drømmer om.

Kontakt os gerne på mail.: mail@buchhave-mobler.dk eller på Fastnet Tlf.: 97435464