Fransk Landkøkken

Frandk landkøkken med idyl

Fransk landkøkken

Hvis du har forelsket dig i et fransk landkøkken, så er nøgleordene klassisk, rustikt og et sted man samles om at lave mad.

Farvepaletten er stadig meget naturlige farver, men i mørkere toner end i den nordiske landkøkken stil. Materialerne som bordpladerne må meget gerne have patina og skal fungere som et praktisk arbejdsbord. Klinker på væggene er praktiske, men kan også tilføje køkkenet en mere rustik stil.

I det franske landkøkken indretningsstil er funktionalitet i højsæde. Hvis det giver mening, er gryder og pander hængt op i nærheden af kogepladen, så de er lige ved hånden – det er med andre ord et rigtig madværksted. Her er der plads til at lave de veltilberedte måltider, som det franske køkken er verdenskendt for.

Råvarer må meget gerne stå fremme i lækre kurve og rustikke skåle. I dette køkken er det helt naturligt, at stille krydderurterne i vindueskarmen, have en zinkbakke med olier og eddiker nær komfuret og en skål med frugt og grønt på bordet. Det hører sig nærmest til her.

Det franske landkøkken trækker tydelige tråde til det franske køkken, der er verdenskendt for sine raffinerede smage. Her må det gerne ses, at der laves mad, for det er køkkenets fineste formål at levere velsmag til familiens bord.

Et fransk landkøkken har en længere levetid og står stadig flot om mange år. Det betyder rent faktisk, at det kan risikere at blive en dyr og utilfredsstillende løsning at købe et masseproduceret køkken. Da det ikke holder lige så længe som et snedkerkøkken, skal det jo skiftes meget før. Så står du igen uden et køkken, indtil et nyt bliver sat op. Så det kan godt betale sig at ofre lidt ekstra penge på at få noget håndværk, der holder i mange år fremover.